Křenová omáčka s uzeným masem a knedlíkem
Počet porcí: 4 (každá 200ml omáčky)
- cena za vývar je odhadem, protože když děláme vývar, děláme z něj i polévku i omáčku
- komu se zdá z žebírek málo masa, může přidat kousek jiného uzeného masa a na začátek ho povařit ve vývaru a pak pokračovat dle receptu
- pro srovnání, omáčka z prášku stojí cca 23Kč a jsou to 4 porce, bez masa, často je potřeba přidat ještě 250ml mléka nebo smetanu. Ano, omáčka z prášku je možná o něco levnější, ale v tomto případě bych se spíše zajímala o složení a hodnoty.
- cena omáčka s masem a knedlíkem, 4-5 porcí: 67Kč
- pokud omáčka zbude, dojíme například s těstovinami
Omáčka
Ingredience | Množství | Cena | Cena za kg/l |
Vývar z uzeného | 500ml | 35 | |
Maso z vývaru | |||
Mléko | 250ml | 3,00 | 12 |
Hladká mouka | 20g | 0,26 | 13 |
Křen | 100g | 9,00 | 90 |
Máslo | 30g | 1,00 | 35 |
Sůl a pepř | dle chuti | ||
48,80 |
Postup:
- na másle uděláme světlou jíšku
- zalijeme vývarem a mlékem
- povaříme do změknutí cibulky (můžeme rozmixovat nebo propasírovat)
- před vypnutím přídáme jemně nastrouhaný křen (povaříme jen cca 1minutu)
- dochutíme solí a pepřem
- pokud máme větší kousky masa, dáme je prohřát do omáčky. Pokud jsou kousky masa malé, stačí zalít omáčkouu na talíři a prohřejí se.
Diskusní téma: Křenová omáčka s uzeným masem a knedlíkem
Nebyly nalezeny žádné příspěvky.