Křenová omáčka s uzeným masem a knedlíkem

Počet porcí: 4 (každá 200ml omáčky)

- cena za vývar je odhadem, protože když děláme vývar, děláme z něj i polévku i omáčku
- komu se zdá z žebírek málo masa, může přidat kousek jiného uzeného masa a na začátek ho povařit ve vývaru a pak pokračovat dle receptu
 
- pro srovnání, omáčka z prášku stojí cca 23Kč a jsou to 4 porce, bez masa, často je potřeba přidat ještě 250ml mléka nebo smetanu. Ano, omáčka z prášku je možná o něco levnější, ale v tomto případě bych se spíše zajímala o složení a hodnoty.
 
- cena omáčka s masem a knedlíkem, 4-5 porcí: 67Kč
- pokud omáčka zbude, dojíme například s těstovinami
 
Omáčka
Ingredience Množství Cena Cena za kg/l
Vývar z uzeného 500ml 35  
Maso z vývaru      
Mléko 250ml 3,00 12
Hladká mouka 20g 0,26 13
Křen 100g 9,00 90
Máslo 30g 1,00 35
Sůl a pepř dle chuti    
    48,80  

Postup:

  • na másle uděláme světlou jíšku
  • zalijeme vývarem a mlékem
  • povaříme do změknutí cibulky (můžeme rozmixovat nebo propasírovat)
  • před vypnutím přídáme jemně nastrouhaný křen (povaříme jen cca 1minutu)
  • dochutíme solí a pepřem
 
  • pokud máme větší kousky masa, dáme je prohřát do omáčky. Pokud jsou kousky masa malé, stačí zalít omáčkouu na talíři a prohřejí se.

Hrnkový knedlík

 

Diskusní téma: Křenová omáčka s uzeným masem a knedlíkem

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek


Vytvořte si webové stránky zdarma! Webnode